Hvordan et lille handelsfirma blev en international virksomhed...

Historien om FAUSOL A/S

Fausol har siden grundlæggelsen i 1969, været en virksomhed i udvikling og med en klar ambition om at skabe værdi for vores kunder.

Vi tilbyder et stort og bredt sortiment til havefolket, kombineret med effektivitet, smidig logistik og et højt serviceniveau.

Herunder ser du vores historie i korte træk.

1969 Mogens Faurbjerg Sørensen startede firmaet "F.S. Import".

Varesortimentet bestod kun af 5 produkter - fluegift, fluefangere og musekorn. Dette kunne egentlig være blevet ved, hvis ikke den dengang unge knøs, Kim Faurbjerg, var med sin far ude og sælge Faurbjerg-Sørensens produkter til de danske købmænd.

1984 til 1995 Mogens og Kim udbyggede firmaet, med flere kunder og udvidelse af sortimentet, bl.a. imprægnering og flere typer bekæmpelsesmidler.

1995 Kim træder ind i firmaet på fuld tid.

1997 Første sælger blev ansat og siden gik det slag i slag, mens varesortimentet løbende blev udvidet i takt med udviklingen på markedet.

1999 Kim overtager firmaet efter sine forældre.

2004 Kim Faurbjerg køber HORNUM-brandet og F.S. Import blev i samme omgang omdøbt til FAUSOL A/S.

De første år gik med at skabe sikre og virksomme recepter, der kunne styrke HORNUM’s sortiment og brand. Med tiden blev HORNUM mere og mere udbredt hos både professionelle og privat, og sortimentet samt diverse salgsløsninger konstant blev udbygget.

2009 Udvikling af PRIMA brand, en prisøkonomisk serie, som i dag spænder over alt fra muld, gødning og græsfrø til haveredskaber og beplantningsartikler som minidrivhuse, vækststøtter og innovative vaser, potter og altankasser.

2011 Opstart på det svenske marked.

2012 Udvikling af CARE-Bird, et stort og bredt sortiment af fugletilbehør og foder.

2016 Samarbejdspartner med WESTLAND, som har flg. brands: Flopro vanding, Kent & Stowes redskaber og handsker, Grosure mini-drivhuse, Grow It.

2017 Efter 12 år i Roskilde flyttede FAUSOL til Tune, fra 2.200 m2 til i alt 3.500 m2 varelager og kontor samt 1.000 m2 showroom.

2018 Opstart på det norske og finske marked.

2019 Første egen sælger, ansat til det svenske marked.

2022 Flytning til nyt og endnu større lager og hovedkontor i Bjæverskov.

I dag, cirka 50 år senere, er FAUSOL A/S en af Skandinaviens førende virksomheder inden for gødning, jord, portions frø, blomsterløg, haveredskaber og andre produkter til både indendørs og udendørs, og bevarer stadigvæk familiens motto:

"Vi gør havedrømme til virkelighed"

FAUSOL er i dag ca. 40 medarbejdere og FAUSOL-koncernen er delt op i fire selskaber, der hver især varetager forskellige funktioner.

FAUSOL teamet